דיקור מי שפיר ושרירן

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

04/05/2020 | 15:18 | מאת: לורי

שלום, אני בת 33 בהריון שבוע 16. שוקלת אם לעשות דיקור מי שפיר ללא התוויה. יש לי שרירן קדמי שגדל מתחילת ההריון מ1 ס"מ ל- 3 ס"מ . גם השיליה קדמית. בהריון קודם השרירן גדל בכ5 ס"מ לאורך ההריון ולאחר הלידה התכווץ. שאלתי היא כזו- האם לאור העובדה שהשרירן כנראה צפוי לגדול ומיקומו מקדימה ישנו סיכון גדול יותר להפלה או סיבוכים?

אכן, כאשר השיליה קדמית והשרירן קדמי ביצוע דיקור מי שפיר מחייב מיומנות רבה יותר, אבל ניטור אולטרהסונוגראפי טוב, וידיים מיומנות, מפחיתות צשצעותי את הסכנה. מאחר והפעולה אכן ללא התוויה, ההחלטה שלך, בסיכון קטן מול סיכוי סביר.

04/05/2020 | 17:47 | מאת: לורי

רק כדי לראות שהבנתי נכון- בסיכון קטן מול סיכוי סביר - הכוונה שיש סיכון קטן להפלה (לא יותר מהרגיל) מול סיכוי כלשהו לממצא בבדיקת מי שפיר? תודה על המענה פרופ' תדיר!

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות