טיפול לא פולשני למיומה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

27/04/2013 | 19:24 | מאת: נהורה

הי, אני בת 49 ונתגלתה אצלי מיומה בגדל 8 ס"מ. אני סובלת מאוד מכאבים חזקים בזמן המחזור ובעת האחרונה גם דימום ממושך מאוד מה שמאוד מחליש ומשבש את יכולתי לתפקד. אני בדרך כלל אדם פעיל מאוד ומאוד רוצה לטפל בתופעה אולם לא על ידי התערבות ניתוחית . האם ניתן לטפל בשיטת האולטראסאונד ? אם כן היכן ניתן לעשות זאת ? בנוסף שמעתי שדיקור סיני מאוד עוזר, האם מישהו מכיר או יודע על כך ? תודה רבה

כדי לתת מענה לשאלתך יש לדעת היתן ממוקמת המיומה בשכבות הרחם. במקרים רבים בהם המיומה גורמת לדימומים מיקומה נוטה לכוון חלל הרחם. הטיפול בדיקור עוזר לעיתים להפחתת עצמת הדימום לפרק זמן קצר, וטיפול יעיל יותר למי שאינה רוצה לעבור ניתוח זה צינתור לחסימת עורקי השרירן, אבל גם לצורך זה יש לעעת טוב יותר מה מיקומה. הטיפול באולטרהסאומד ננוקד שנוי במחלוקת ועל מנת לוודע התאמה עלייך להוועץ במכון לטכנולוגיות בבי"ח שיבא. מה שברור זה דבר אחד: בשנת 2013 אין סיבה לסבול ממצב זה וחוסר דם פוגע לא רק בתפקודך אלא גם בבריאותך הכללית. פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות