רחם שרירני והמלצה לניתוח בהקדם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

02/01/2020 | 19:14 | מאת: נירית

שלום אני בת 30 נ+ 2 ( ברקע הפלה לפני כשנה עקב עובר שלא התפתח בשבוע 12) רחם שרירני רחם מעל הטבור 21 שבועות רירית אקוגנית. Us- שרירנים עיקריים: 11 סמ פפונדאלי ו 5 סמ קדמי נמוך יותר. רחם מעל גובה הטבור. הרחם גדל משמעותית מ 12 ל21 שבועות ( תוך שנתיים) הומלץ על ניתוח להוצאת השרירים open conservative myomectomy . חשוב לציין כי אינני מדממת ולא סובלת מכאבים. אינני מעוניינת בניתוח, מפחדת מהסיכונים והייתי רוצה עוד ילד לפחות . האם אין לי ברירה אחרת ???? הרופא המליץ על ניתוח בהקדם

בגודל כזה אין כל מקום להתלבטות ועליך לפחד ממה שיקרה אם תמשיכי להתעלם מהשרירן והשלכותיו על פוריות עתידית וחשוב מזה, בריאותך הכללית. כל חודש נוסף מחמיר את מצב הרחם. נראה שאין מנוס מניותח לכריתת השרירןם תוך תקווה שאפשר עדיין לנסות לשמר ולשקם את הרחם. כל זה על בסיס מה שאת מתארת . פרופ׳ תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות