שרירן ברחם וטיפול אמבוליזציה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

12/12/2019 | 11:58 | מאת: ספיר

שלום רב, אני בת 24 לפני לידות. ביולי 2018 התגלה אצלי שרירן ברחם . הייתי במעקב בבית חולים בלינסון כאשר המעקב האחרון היה בתאריך 3.10.19. בבדיקה האחרונה השרירן הינו שרירן אחורי גודל 14*12 ס"מ ומגיע עד הטבור. הומלץ על ניתוח פתוח להוצאת השרירן . רציתי לבדוק אם יש באפשרותי לקבל את הטיפול בשם אמבוליזציה כדי להקטין את השרירן וכך לא לעבור את הניתוח . אשמח לדעת מה הסיכונים וההשלכות בטיפול זה במידה וכן אפשרי? תודה מראש.

לבחורה בגילך, עם תכניות ילודה, ושרירן בגודל כזה, אל תעלי על דעתך בכלל טיפול באמבוליזציה. מה שאת צריכה זה ניתוח בגישה בטנית פתוחה (כלומר לא בלפרוסקופיה) ומהר ככל שניתן. כל המתנה עלולה לגרום לפגיעה ברחם וביכולת להרות.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות