ממצא ברחם - נגע בגוף הרחם ומתבלט למרווח ע"ש "דוגלאס",

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

10/11/2019 | 09:01 | מאת: רונית

פרופסור שלום רב , בת 54 , אם יחידנית לילדה בת 9, בבדיקה שגרתית התגלה גוש ולהלן תוצאות סי.טי: במרווח ע"ש "דוגלאס" קיים תהליך הטרוגני,במימדים 40X35 מ"מ,היקפו היפודנסי,מרכזו היפרדנסי יחסית,גבולות סדירים. בשלד הגרמי: לא הודגמו נגעים חשודים לממאירות. לסיכום: נגע בגוף הרחם ומתבלט למרווח ע"ש "דוגלאס", מקורו אינו וודאי, יתכן ומדובר במימומה אקזופיטית על גבעול. מה המשמעות? האם צריך להוציא נגע זה בניתוח? זה נכון שבגלל שאני בת 54 זה צריך להדאיג ממצא שכזה? לציין כי אימי חלתה בסרטן הרחם. מצפה לבשורות טובות תודה מראש

החלטות כגון אלה לא מתקבלות על סמך מידע חלקי ללא בדיקות משלימות (כולל בדיקת אולטרהסאונד) כדי לעשות רפואה נכונה.

10/11/2019 | 09:16 | מאת: רונית

תודה על המענה המהיר. ממצאי אולטראסאונד: משמאל בנפרד משחלה ממצא בקוטר 19*45 מ"מ באקוגניות משתנה חלקו סולידי וסקולרי . לא ברור טיב הממצא - רושם כי חצוצרתי. ללא נוזל באגן. לא ניתן לשלול תהליך הקשור למעי. בעקבות ממצאים אלו הופנתי כאמור לסי.טי. אודה להתייחסותך. מודאגת. תודה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות