מקור הכאב

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

12/04/2013 | 01:52 | מאת: לפני לידות

שלום, אני סובלת מכאב כרוני באגן ובבטן תחתונה מצד שמאל. כמעט והלכתי לניתוח להוצאת מיומה בקוטר 6 סמ אבל אז שני רופאים אמרו שאם זה "נסבל" כדאי לא לבצע זאת בגלל שאני לפני ילודה ומיקומו לא אמור להפריע להריון. רופא נשים ותיק שלי אמר שבדרכ לא הולכים לניתוח לפני שפוסלים את כל האפשרויות האחרות. בבדיקה ידנית למרות לחץ שלו על המיומה, לחץ חזק - לא הרגשתי שום כאב! אבל כשלוחצים על הבטן מבחוץ באזור המיומההכאב מורגש מאוד.בנוסף כשנגע בפנימה הפנימיתת - באזור השחלה השמאלית וברצפת האגן גם עם היד וגם עם המיתמר - חשתי כאב דומה יותר לכאב שאני חשה תמיד. אני מבולבלת. עשיתי אם אר איי ומלבד השרירן לא נמצא דבר. הופניתי גם לראומטוללוג בגלל הכאב באגן בחוליות התחתונות וברצפת האגן. האם זה שלא כאב לי בבדיקה הידנית השרירן מעיד על כך שהבעיה איננה בו? שואלה שנייה: בא. סאונד נמצא ציסטה קטנטנה וכל הרופאים פוסלים זאת כאפשרות לכאב. לא ייתכן שציסטה קטנטנה תגרום לכאב עצבי גדול כל כך? תודה ויום טוב

כדי לסייע בבעייתך, ובהתלבטות מסוג זה, יש לדעת מספר פרטים נוספים כגון: מיקום מדוייק של המיומה בשכבות הרחם, האם היא מיומה יחידה? מה גילך? עברך המילדותי ותכניות הילודה שלך. פרופ' יונה תדיר

13/04/2013 | 07:20 | מאת: לפני לידות

הנה הנתונים: בת 37. המיומה היא סבסרוטית בקוטר 6.25 סמ, בקיר אחורי תחתון (מצד שמאל). המיומה יחידה. לא הייתי בהריון, ללא הפלות או ניתוחים. הרחם הוגדרה כמושלמת על ידי הרופאה האחרונה שבדקה. בגודל, רירית וכו' וגם ללא צלקות וכו'. תוכנית ילודה: אני רוצה להביא ילדים בקרוב. כמה שיותר וכמה שאצליח. הכאב כאב גדול, לא משהו פשוט (נאמר לי שזה כאב עצבי (שמקרין לאגן ולחוליות כנראה). תודה רבה על תשובתך.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות