נטילת סטרואידים והשפעתם אם קיימת

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

27/10/2019 | 02:05 | מאת: שלי

שלום, לפני כחצי שנה עברתי ניתוח כריתת שרירן גדול (11 ס"מ). כעת במעקב כל חצי שנה. אני חולת אסטמה ובמצב התלקחות רושמים לי כדורי פרדניזון. האם ייתכן כי אלו עלולים להחמיר או להאיץ גדילת שרירן? אציין כי הניתוח ובכלל גילוי השרירן התרחשו כחודש לאחר מתן פרדניזון במינון גבוה לווריד בבית חולים.

עקרונית לא צריך להיות קשר, אבל לא ניתן לתת מענה מדוייק יותר בהעדר פרטים על גילך, עברך הרפואי, ועוד. רפואה נכונה מחייבת פרטים נוספים.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות