שרירן ברחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

07/04/2013 | 11:57 | מאת: עדי

אני בת 33 ללא ילדים. בעקבות כאב שהרגשתי בבטן בצד שמאל למטה פניתי לרופא נשים. בבדיקת אולטראסאונד נמצא רחם מוגדל ושרירן בקוטר 55 מ"מ בדופן ימנית אחורית. הרופא אמר לי שכרגע אין מה לעשות וצריך לעקוב אחת לכמה חודשים. האם השרירן בצד ימין מסביר את הכאב בצד שמאל והאם באמת לא צריך לעשות כלום כרגע?

אכן, שרירן בגודל זה הוא עדיין בגבולות בהן עדיף להמנע מניתוח, אבל הדבר תלוי בגרמים נוספים כגון: סימפטומים נלווים להם גורם השרירן, מיקומו, קצב גידולו, ותכנון ההריון בעוד ...? מעקב סביר הלוקח בחשבון את כל הנ"ל עשוי למנוע הפתתעות בבוא יום. בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות