מיומה (שרירן) ברחם......

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

04/08/2019 | 16:51 | מאת: אודליה אלדרוב

שלום רב. קודם כל תודה על הקדשת הזמן לקריאת השאלה. אני בת 30, וגילו לי שרירן ברחם "בדופן אחורית שרירן אינטרמוראלי סובסרוטי TYPE 5-2 מ"מ 83×69. הזמינו אותי לבדיקה טרום ניתוח בבית חולים אחד ובבידקה בבית חולים אחר אמרו שאין צורך לכרות אותו וניתן לחיות איתו.... רציתי לראות לדעתך האם כדאי להוריד? האם שרירן בגדול כזה יכןל לסכן חיי עובר ולהשפיע על הפרויות שלי? האם ניתן לחיות אחר כך עם הצלקת/הדבקויות או שעדיף להשאיר את זה כך ולטפל בצורה של תזונה נכונה ומעקב שאכן הוא לא גדל.... אני ממש אשמח לעזרה למילה לכיוון אם יש פרטים שחסרים אשמח להשלים תודה רבה רבה

ההחלטה אם לנתח או לא אינה מורכבת משיקול אחד אלא ממגוון שיקולים, גודל, מיקום, סימפטומים (דימומים, כאבים) תכניוך ילודה, קצב גידול השרירן, ועוד. הגודל שאתץ מתארת הוא אכן גבולךי, אולם בהעדר מידע על כל היתר לא ניתן לתת מענה ענייני. פרופ׳ תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות