נגישות
נגישות

טיפול בשרירן לפני או אחרי הריון?

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

09/07/2019 | 23:55 | מאת: נחמה

שלום, בת 35 בבדיקת אולטרסאונד התברר כי קיים שרירן בגודל 111×72 מ"מ לאחר שבעבר עמד על 6 ס"מ. השרירן אחורי הדוחק את הרחם שמאלה. עברתי שני הריונות כאמור עם שרירן קטן יותר... מה הסיכויים לעבור עוד הריון מוצלח ואז לטפל בשרירן? האם יש להסיר אותו לפני הריון נוסף? במידה ויש צורך בניתוח מה זמן ההמתנה עד לנסיונות כניסה להריון? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

באופן כללי ניתן לאמר ששרירן בגודל זה מצדיק ניתוח להוצאתו, אבל החלטות על ניתוח אינן מתקבלות רק על פי גודל אחא על פי מספר גורמים, כולל מיקום, תסמינים, ועוד. גם ההחלטה על משך ההמתנה עד הריון, או סוג הניתוח, מומלצים לפי פרטים אשר אינן נמצאים בשאלתך.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות