נגישות
נגישות

שרירן ברחם 8.8 על 8.6

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

25/06/2019 | 18:11 | מאת: הילה

שלום רב בת 26 אובחנתי עם שרירן גדול. מיועדת לניתוח להסרתו בפיחת בטן. מאוד רציתי לפרסקופיה המנתח ממליץ שלא מאחר והשרירן גדל בקצב של כסמ בחודש וחושש לממאירות. האם יש הבדל ברחם לאחר ניתוח בלפרסקופי לבין פתוח ? האם הבטן שלי תחזור להיות שטוחה אחרי הניתוח? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ההחלטה אם לנתח בגישה לפרוסקופית או בבטן פתוחה היא פועל יוצא של מגוון שיקולים, בין היתר גם מיומנות המנתח/ת בגישה זו, גודל, מיקום, ועוד. בגילך הצעיר שרירני רחם גדלים במהירות יחסית והסיכוי שזה ממאיר קלוש, אבל אין בכך כדי להביע דיעה (בהעדר מידע חשוב) מה הגישה הנכונה. בכל הקשור לפוריות עתידית מה שחשוב זה לא צלקת הבטן אלא צלקת הרחם, ולעניין הבטן השטוחה, זה תלוי בעיקר במידות גופך. השפעות השרירן על מבנה הבטן היא רק בנשים רזות. בהצלחה.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות