שרירן תוך דופני בגודל 6 ס"מ

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

22/01/2013 | 19:31 | מאת: ענת בלום

שלום רב, לפני מספר ימים כתבתי כאן שאלה שבעקבות המצאות שרירן בתוך הרחם הותקנה לי מירנה לפני חודשיים כדי לעצור את הדימומים הקשים ועד כה בינתיים אין עצירה. אתמול הייתי אצל הרופא ונמסר לי שהשרירן הוא תוך דופני בגודל 6 ס"מ הדוחק חלל הרחם. רירית הרחם סדירה והשחלות תקינות. (רחם מוגדל ל12 שבועות הריון). הרופא המליץ על כריתת רחם בלי לדבר אתי בכלל על האופציה להסיר רק את השרירן. היות והבנתי שפגיעה אפשרית בכלי הדם שמוביל לשחלות יכול להביא למנופאוזה מוקדת (על אף שלא מוציאים את השחלות) והיות ויש אפשרות בניתוח לפגיעה באברים קרובים, אי לכך אני מעדיפה לעבור כריתת רחם רק אם אין אופציה אחרת... האם יש אופציה להסרת השרירן בלבד? תודה, ענת

22/01/2013 | 19:45 | מאת: ענת בלום

שאז, לפי מה שהבנתי הכל יותר פשוט מבחינת פרוצדורה.

ניתן לכרות שרירן תוך דופני בגודל זה ללא כריתת הרחם. ההחלטה היא פועל יותא של מגוון גורמים ושיקולים כגון פוריות עתידית, גיל ועוד. הפגיעה בכלי הדם השחלתיים בד"כ מינימלית ואינה משפיעה על תפקוד השחלות. פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות