מיומה דוחקת

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

22/01/2013 | 00:46 | מאת: דליה

אני בת 39 לאחר 6 לידות נמצאה לאחר לידה אחרונה מיומה בדופן הרחם קדמית דוחקת רירית בגודל 8 ס"מ -וסת ארוכה עם דימום חזק -אנמיה. ברקע-בריאה ללא ניתוחים מעונינת בהריון נוסף.טיפול מומלץ:כריתה בלפרוסקופיה?היסטרוסקופיה?אמבוליזציה?אחר?בברכה ותודה על התשובה.

מיומה הדוחקת את רירית הרחם מתאימה לעיתים לסריכה בגישה היסטרוסקופית, אך רק אם היא ממש בולטת לחלל הרחם ורק עד גודל של 4-5 ס"מ. וגם זאת, רק לאחר בירור נוסף. מיומות כאלה אכן נוטות לגרות לדימומים מוגברים ויש לטפל בכך. טיפוך בחסימת כלי הדם אינו מתאים, בין היתר במקרים בהם מבקשים להרות עוד. פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות