שרירן 2.5 ס"מ

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

21/01/2013 | 14:12 | מאת: יסמין

בת 50 מחזור עם דימום חזק וארוך מעבר ל-3 שבועות חודש קודם שבעקבותיו הרופא לקח דגימה והפתולוג המליץ לבצע גרידה ... מאחר ואני בתקופת "מעבר" לא לפי הסימנים אלא לפי הגיל . האם חשוב לבצע גרידה או להשאיר את המצב כמות שהוא

אמנם אנו חיים בעידן הבחירות, והמסרים הקצרים, אבל רפואה (לשמחתנו?) מחייבת עדיין קצת יותר מידע. לא ניתן להשיב על שאלה כזו: אם היה מי שהמליץ לבצע גרידה הרי אין זה סביר שאני אמליץ על סמך שורה אחת - כן או לא. מה נמצא בבדיקה שנשלחה? כמה זמן יש לך דימומים? כיצד זה היה בעבר? מתי זה השתנה? האם מלווה בקרישי דם? מה הממצאים בבדיקת אולטרהסאונד? מה עובי הרירית? האם יש שרירני רחם? האם את נוטלת תרופות? ועוד ועוד שאלות אשר עשויות לסייע במתן עצה רפואית סבירה. פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות