שרירן בתיק

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

24/12/2012 | 01:25 | מאת: רוני

שלום רב, לאחותי נתגלה גוש בנרתיק נאמר לה שזה שרירן וזה מאוד נדיר הוציאו אותו בניתוח והוא גדל שוב הוציאו בניתוח נוסף וכעת היא שוב מרגישה משהו האם יש מקום לדאגה? מה נראה השלב הבא מבחינתה? תודה מראש

25/12/2012 | 13:52 | מאת: פרופ' תדיר

שרירן בנרתיק מקורו ברחם והוא נודד כלפי הנרתיק כחלק מתהליך מוכר ויגוד. התופעה אינה כה נדירה ובמקרים רבים הוא מחייב התערבות כירורגית פשוטה יחסית, אך לעיתים היא מלווה בדימום ויש להיות בהשגחה מתאימה. האם זה מה שיש לאחותך? ומה לעשות עם זה? זאת יכול/ה לאמר רק רופא/ה בעקבות בדיקה ואישור שזה אכן מה שנמצא, כח לעיתים מה שאת מתתארת יכול להיות גם דבר אחר המחייב טיפול אחר. פרופ' יונה תדיר

25/12/2012 | 22:59 | מאת: רוני

תודה על התגובה. זה אכן מה שנאמר לה שהשרירן נדד מהרחם לנרתיק. העניין הוא שלאחר שהוצא, נתגלה שרירן חדש ולאחר שגם הוא הוצא היא שוב מרגישה שם משהו. האם זה הגיוני?

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות