3 שרירנים ברחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

11/12/2012 | 19:35 | מאת: אפי

שלום רב, בשנה האחרונה גדלו 3 השרירנים אצלי ברחם לגדלים של 87*100 114*129 48*49 הרופא ממליץ על ניתוח משמר . אני בת 37 רווקה עדיין ללא ילדים ומפוחדת מאוד... האם יש דרך אחרת לטפל / להקטין את המיומות ? אשמח לשמוע על כל אלטרנטיבה תודה רבה מראש

די שכיח לשמוע במצבים כגון אלה נשים אמרות: נתוח ברחם? לפני שילדתי? איני מכונה שיפגעו לי ברחם. הערה מעניינת ובלתי מפתיעה. , אך יש בה כדי להמחיש את חוסר ההבנה מכך שהמויומה, במצבים כמתואר בשאלתך, פוגעת ברחם יותר מכל התערבות, ובגדלים כגון אלה הנזק כבר עלול להיות גדול. נתוח לא נועד להזיק אלא למנוע נזק גדול יותר, המתרחש בתוך גופך. נראה כי בנסיבות התאור שלך, נתוח להוצאת המומות תוך נסיון לשמר ולשחזר את מבנה הרחם חיוני, וככל שתמתיני יותר יגדל הנזק לרחם מאי ביצוע הניתו, ומניתוח עתידי במידות גדולות יותר לשרירירן/ים. ש פתרונות נוספים, אך אלה לא מתאימים למי שלא ילדה עדיין. פרופ. יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות