שרירני רחם - מימות

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

12/12/2008 | 10:45 | מאת: מיטל

אני בשבוע 22 -עוד לפני ההריון איבחנו אצלי מיומה אך בכל זאת המליצו לי להכנס להריון -המיומה רק הולכת וגדלה וכרגע היא כבר כמעט 11 ס"מ האם זה אומר שעליי ללדת בקיסרי? והאם אפשרי להוציא מיומה בזמן לידה? כרגע חלק מהשיליה מתחת למיומה...זה עלול לפגוע בעובר?

מיטל, ההחלטה אם לטפל במיומה לפני הריון, או לא? היא שאלה בפני עצמה, וההחלטה תלויה בגורמים שונים, בין היתר בעובדה שמיומה תמיד גדלה בהריון, אך בהחלט ישנם מצבים בהם עדיף שלא לטפל לפני ההריון. השאהדבר תלוי, בין היתר, בשאלות היכן היא ממוקמת? מה הסימפטומים להם היא גורמת? וכיוב'. במצב הנוכחי אין אפשרות לטפל בה. לשאלה אם נתוח קיסרי? או לא? אין בידי כלים כדי לענות. הדבר תלוי במיקום, בגודל, וכיוב'. כך גם לגבי השאלה אם ... כן או לא נתוח קיסרי. לכך ידרש הרופא/ה המטפל/ת. גם אם יש נתוח קיסרי לא מקובל בד"כ כרות יומה בהריון. יש לתת לרחם לחזור למידותיו הקטנות ורק אז לשקול כיצד לטפל. מיומה אינה פוגעת בעובר. בהצלחה, פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות