בדיקה אבדומינלית

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

02/12/2012 | 14:28 | מאת: פטל

בת 50.מנח מרכזי, מירקם שרירני לא הומוגני, גבולות-לא סדירים מידות 86*140 מ"מ עובי אנדומטריום- 5.7 מ"מ. נצפו מס' רב של מבנים סולידיים המתאימים למיומות בגודל- 70, 53, 43, 45 מ"מ ועוד מיומות קטנות יותר. בדופלר קיימת וסקולריזציה ערה סביב המיומות בעיקר באזור הקופסית ומיעוט יחסי בתוך המיומות. הרירית לא סדירה. שחלה ימנית- 13*24 מ"מ מרקם סולידי שחלה שמאלית-18*28 מ"מ מרקם תקין. דוגלס- חופשי מנוזל באוקטובר 2007 - בדיקה וגינלית: מרקם-שרירני, גבולות -סדירים, שרירן בדופן קדמי 29*30 ובדופן אחורי 29*31. ברצוני לדעת מה זה: מרקם שרירני לא הומוגני , מרקם סולידי, גבולות לא סדירים , מהי הקופסית , רירית לא סדירה, והאם מיעוט בכלי הדם בתוך המיומות הוא דבר חיובי. כמו-כן ברצוני לדעת מהי המלצתך לאור הנתונים הנ"ל. בברכה ותודה פטל

נראה כי שרירני הרחם שלך גדלו באופן משמעותי מאז שנת 2007 . קופסית: זו השכבה העוטפת את השרירנים. יש הצדקה להוועץ ברופא/ה ולא להחליט על טיפול זה או אחר דרך ייעוץ אינטרנטי. לא לכך נועד פורום ציבורי אשר אינו יכול לתת מענה לשאלה אישית על פי מידע חלקי. אין פרטים על סימפטומים, וגכיוב' פרופ' יונה תדיר

07/12/2012 | 15:15 | מאת: פטל

שלום רב, הומלץ לי על כריתת רחם מלאה. האם יש טיפול אחר כלשהו (ברפואה המשלימה, זריקת GNRH וכד') שיכול לבוא כאפשרות חלופית לניתוח? מהן התופעות של הזריקה הנ"ל ומה יכולות להיות התופעות מניתוח שכזה? הסימפטומים שלי: מחזור סדיר מלוווה בכאבים קלים ונסבלים דימום 4 ימים לעיתים מלווה בגושים, בטן נפוחה, תכיפות במתן שתן, בטן רגישה למגע. בבדיקות הורמונים יש לי עוד מינימום של שנה להפסקת המחזור. תודה פטל

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות