מיומה - בת 28 רווקה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

31/10/2012 | 16:29 | מאת: נעה בת 28

דר' תדיר שלום, אני בת 28, ומבוטחת בקופ"ח כללית . יש לי מיומה ( שרירן ) ברחם בגודל 22 ממ' שלא שינה את גודלו מהפעם האחרונה שנבדקתי ( לפני כחצי שנה) אני לא מרגישה שאני מקבלת מהרופא שלי את המענה הדרוש. הוא לא ממש הסביר לי איפה ברחם זה ממוקם, כמה והאם מסוכן ומה ההשלכות ( אמר שזה בדופן הקדמית של הרחם) הוא פותר אותי תמיד בתשובה : " אין מה לעשות" היום ביקשתי ממנו שיתן לי העתק של הדיאגנוזה שלו + צילום אוטרסאונד שיצא מטושטש מאוד ולא ברור . אני רווקה, לא לוקחת גלולות ומעולם לא הריתי כך שאני מפחדת מהשלכות עתידיות. מה לעשות? האם ישנה אפשרות ללכת לחוות דעת נוספת? האם עדיף ללכת למישהו שמומחה במיומות? וכיצד אוכל לדעת למי ... אשמח לכל עזרה המון תודה נעה

תאור הדברים נשמע לי מאד בעייתי. 1. שרירן (מיומה) בגיל זה ובגודל זה מחייב טיפול, וסביר הניח שהטיפול היחיד הנדרש הוא כירורגי. 2. סביר להניח שהנזק שנגרם לרחם משרירן בגודל זה הוא משמעותי וכל המנה נוספת עלולה להגדיל את הנזק. 3. במצב דברים זה לא צריך שום תמונה של האולטרהסאונד. יש לבצע בדיקה זו באחת ממכוני האולטרהסאונד הגינקולוגי של הקופה ולקבל בסיומה דוח המתאר את המצב. 4 עליך לפנות לזרוע בריאת כללית, או לביטוח המושלם (אם את מבוטחת בביטוח המושלם של הכללית) ולבקש הפניה לאחד הרופאי/ות העסקים בתחום זה. דחיית הטיפול בבעיה לא תתרום לפוריותך העתידית. פרופ יונה תדיר

31/10/2012 | 17:26 | מאת: נועה 28

האם אתה מקבל במסגרת המושלם? האם אוכל לעשות את הבדיקה הנ"ל ולבוא אלייך עם התוצאות? אני ממש המומה ...

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות