שרירן קטן

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

23/10/2012 | 07:49 | מאת: מיה

פרופ' תדיר שלום רב, אני בת 30, ללא ילדים, בריאה בדר"כ, לא נוטלת גלולות או תרופות כלשהן, בגובה ובמשקל תקין. גילו אצלי שרירן קטן ברחם. הוא עד כדי כך קטן שהגניקולוג לא היה בטוח שזה שרירן.ולא התבקשתי לחזור למעקב... בגלל חוסר הבהירות במקרה הספציפי שלי, אין לי מושג איך להתיחס לזה: 1.האם לחזור למעקב בקרוב, או תוך חצי שנה עד שנה לחזור לבדיקה שגרתית כרגיל? 2.האם טוב שתפסנו אותו קטן וכדאי לטפל בו לפני שיגדל? או שבמקרה של שרירנים זה אחרת...? 3. האם הריון (ראשון) עשוי להחמיר את המצב ואף לפגוע בסיכויים להריון שני בעתיד הרחוק יותר? 4.בתצלום הרחם שקיבלתי, יש כל מיני אותיות ומספרים, איזה אות\מילה מייצגת את השרירן? תודה רבה, מיה.

אתחיל מהסוף:אין אות או מילה המתייחסים למיומה (שרירן) אלא קריאה לממצא בשמו, אם הוא אכן נראה כזה. יש לאמת תחילה את האבחנה בתאור ברור המגדיר אם מדובר בשריון או לא. זה צריך להיות ברור במרבית המקרים. במידה וזה שרירן צריך להגדיר את גדלו ומיקומו, ולהגדיר אם נדרשת בדיקה חוזרת בעוד כחצי שנה כדי לראות אם חל דימוי בגודל. אם זה אכן שרירן אין הרבה מה לעשות אלא רק לבחון לאחר כחצי שנה אם גדל? ו/או אם החלו ביניים סימפטומים כגון דימומים. גם לכך יש השלכות על דרך הטיפול הנדרש. שרירן גדל מהר יותר בהריון, אבל אין סיבה לחשוב עכשיו מה יהיה בהריון השני אלא לסיים את הראשון תחילה. פרופ תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות