מיומה מעל רירית הרחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

10/10/2012 | 12:44 | מאת: נילי

בת 38 טרם עברתי לידה, וברצוני לעבור בזמן הקרוב הריון. רופא נשים אמר כי יש לי מיומה מעל רירית הרחם,בגודל של מטבע פניתי אליו בגלל דימומים לא מובנים אחרי המחזור, וכאבים בבטן התחתונה. שבוע של דימומים ולאחר מכן רק תחושה של כאבים מועטים. רוצה להעלים את זה, אך פוחדת שזה ייחבל בנסיון הריון ולידה. מה העצה הכי טובה שתוכל לתת לי?

העצה הראשונה והחשובה ביותר שאוכל לתת לך היא לא להמתין זמן רב בגיל זה. מגיל 37 ואילך חלה ירידה הדרגתית ומשמעותית בכושר הפוריות. המיומה שאת מתארת אינה גדולה, אבל הייתי ממליץ לעבור למינוח מודרני ולא מינוח בגודל של "מטבע" מעל לרירית הרחם. בדיקת אולטרהסאונד טובה מצדיקה מינוח מדוייק יותר באשר לגודל ולמיקום. העובדה שהמיומה משפיעה על אופי דימומי הווסת אינה מפתיעה, אבל צריך לדעת האם המיומה דוחקת את רירית הרחם, כמה היא רחוקה מרירית הרחם, ומה מיקומה בגוף הרחם. לכך יש חשיבות הן באשר למעקב והן באשר להחלטות על המשך ברור ו/או טיפול (או המעקב ללא טיפול). פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות