ניתוח מיומות וחזרתם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

14/08/2017 | 13:45 | מאת: חמודה

היי ד"ר.... בת אוטוטו 36 לא נשואה וללא ילדים, לפניי כ3 שנים עברתי ניתוח לכריתת מיומה בגישה ביטנית אשר הלך והסתבך עקב זה שהיה דבוק לרחם 10 ס"מ...המנתח לדבריו לא הוציא את הכול מהסיבה שאין ילדים אך נשארו לי שרידים שבגללם אני בביקורת אצל רופא הנשים שלי כל 6 חודשים,לפניי שבועיים ביקרתי אצל רופא הנשים שטען שהכול תקין פרט לזה שוב שישנה מיומה של 2 וחצי ס"מ... כלומר אם הבנתי נכון לא גדל במשך 3 שנים, התחושות לאחר הניתוח הן מופלאות, הדימום החודשי ירד משמעותית ותחושת האי נוחות נעלמה, שאלתי היא..... האם הנני יכולה לקיים יחסיי מין בביטחה מבלי שאדמם חלילה מאותה מיומה שקיימת?? מהם הסיכונים ובמידה קיימים כאלו?? תודה רבה ד"ר...

המת חייבת להאמר. לא רק שאיני יכול להשיב על שאלותיך, גם איני מבין מה את שואלת. האם יש לך כוונה להרות? ומתי? ומה זה לקיים יחסים בביטחה? ביטחה להכנס להריון? או ביטחה שלא להכנס להריון? ולעניין התשובות, אם הייתי יודע מה את שואלת. ההגדרות בהן את עושה שימוש אינן מאפשרות מענה. היכן הייתה המיומה? היכן היא נמצאת עכשיו? העובדה שהדימות פחת והווסת תקינה איןבה כדי לאמר דבר על מה נעשה בניתוח ומה המצב לאחר הניתוח. אופי דמם הווסת הוא רק מרכיב אחד במגוון של מרכיבים בכל הקשר לרחם, לפוריות, לשרירני רחם, וכיוב׳. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות