שרירן בדופן העליונה של הרחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

02/08/2017 | 15:49 | מאת: נורית

שלום רב , בת 54 לפחות 2 שרירנים האחד כבר 11 ס"מ ממוקם בדופן העליונה של הרחם לתוך הרחם. מחזור סדיר ללא סימפטומים חוץ מלחץ על המעי והשלפוחית לפני מחזור. לחוצה מניתוח כריתת שרירן מעדיפה לפרסקופי או היסטרוסקופי . הרופא כמובן מעדיף פתיחת בטן.שאלתי היא , האיסמיה איננה ערובה להקטנת השרירן ואם אחכה חודשיים שלושה יכול להיות שהשרירן רק יגדל. האם ישנה אפשרות לניתוח ללא פתיחת בטן בגודל הזה? לא הייתי רצה להכנס לניתוח ולגלות אחר כך שניתן היה ללא פתיחת בטן. תודה נורית

שרירן במיקום המתואר על ידך (אם זה מדוייק, כי התאור ״דופן עליונה״ אינו מינוח רפואי ברור) כלל אינו ניתן לראיה או לטיפול בהיסטרוסקופיה, כך שאפשרות זו נשללת מראש. גם הגודל המתואר על ידך אינו מתאים להיסטרוסקופיה. לגבי לפרוסקופיה, זו כבר שאלה של מיומנות הרופא, כי יש רופאים/ות המיומנים גם בהותאת מיומות בגודל כזה בלפרוסקופיה, אבל זה וודאי לא החלטה שניתן לקבל בדרך זו. יש לדעת פרטים נוספים כגון חשד מהדבקויות (מיקום מדוייק, ניתוחי עבר) וכיוב. שאלת ההתאמה לתרופה אסמיה, כהקדמה לניתוח, לצורך הקטנת השרירן, בהחלט הגיונית. בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר

02/08/2017 | 17:49 | מאת: נורית

השרירן כבר ממוקם בטבור . חודש חמישי לפחות .מעולם לא עברתי ניתוח ולכן אין סיבה להידבקויות . איך ועם מי אני מקדמת את סיכויי בניתוח לפרוסקופי ? היות ואמרת שתלוי במיומנות רופא . תודה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות