שרירן ברחם שנמצא לאחרונה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

25/07/2017 | 15:11 | מאת: אוריתי

שלום אני בת 53 ללא וסת כבר 3 שנים, לאחרונה גילו אצלי שרירן ברחם אשר גדל עם הזמן האם השרירן גורם לנפיחות בבטן ? כי פתאום יש לי בטן של חודש רביעי האם יש מצב שלא ירצו להוציא לי את השרירן ? האם זה ניתוח מסוכן? והאם הנפיחות בבטן תרד לאחר הוצאת השרירן ? תודה מראש

שרירן שמופיע בגיל זה, כ 3 שנים לאחר הפסקת הווסת, מחייב התייחסות. כלומר בדיקות למיניהן כדי להבין טוב יותר מה סוג השרירן ומ הנכון לעשות איתו. הדבר כולל בדיקת אולטרהסאונד, בדיקות דם מתאימות, וייעוץ רפואי מעמיק כדי להחליט אם לנתח? וכיצד ? לא נכון להזניח מצב זה. הטיפול בו פשוט יחסית וההזנחה עלולה להיות טעות ולפגוע בבריאותך. בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות