שרירן

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

28/09/2012 | 17:39 | מאת: דינה

שלום, יש לי שרירן בגודל 7.4 ס"מ לאחר בדיקות נאמר לי שהוא לא לוחץ את דופן הרחם. אני נמצאת בתהליך של הזרעות כבר עשיתי 5 ללא הצלחה. הלכתי לכמה חוות דעת אף אחד לא היה חד משמעי. הרופא רוצה שאני אנסה עוד מחזור של הזרעה. 1. האם להמשיך לנסות. 2. האם כדאי לעשות ניתוח ואז הסיכויים שלי עולים גם בהצלחה לשמור על ההריון הרצוי? 3. האם הפרייה תוכל להפרות את השרירן או שאין קשר? 4. האם בגודל כזה חייב ניתוח או שישנן פרוצדורות אחרות? אשמח לקבל תשובה בהקדם. תודה רבה

1. לא ציינת בשאלתך מה גילך? ויש לכך חשיבות בשאלה כגון זו. 2. מעבר לקושי להשיב על שאלה כל כך אישית ומורכבת בדרך זו יש אי בהירוריות נוספות. האמירה: "לא לוחץ על דופן הרחם" היא חסרת משמעות. כל שרירן מקורו בדופן הרחם, בצורה זו או אחרת. השאלה היא מה מיקומו של השרירן שלך בדופן הרחם? 3. אין דבר כזה "הפריה של השרירן". אם וכאשר תכנסי להריון השרירן יגדל במהירות רבה יותר מאשר ללא הריון עקב רינוי הורמונים ואספקת דם מוגברת. האם להסירו או לא לפהי ההריון זה תלוי בחלק מהשאלות הראשונות. פרופ' יונה תדיר

29/09/2012 | 16:12 | מאת: דינה

תודה על התשובה המהירה, אז כך אני בת 39.4 לפני בדיקה אחרונה שביצעתי הנתונים הם: אני מצטטת את מה שכתוב "שרירן מנח קדמי" בגודל 7.4 6.6, הערות עורי הרירית הרחם 7.5 מ"מ סדירה, דחוקה בדופן האחורי ע"י השרירן.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות