שרירן ברחם בת 50 הציעצות לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

11/06/2017 | 11:03 | מאת: חגית

לפני כשנה הוצא שרירן מהרחם מאז יש לי דימומים מוגברים ביותר והגעתי למצב של אנמיה. בבדיקה אצל רופא נשים נמצא שצמחו 2 שרירנים נוספים. רופא הנשים ממליץ על הוצאת הרחם. כי לדעתי יצאו עוד שרירנים הרחם מייצר שרירנים ..?! אני בת 50. מאןד חוששת מהניתוח . האם ניתוח כזה הוא הכרחי או שישנה אלטרנטיבה נוספת? האם הוצאת הרחם מקדים את תופעות גיל המעבר?

1. אין סיבה להגיע למצב של אנמיה בגלל שרירני רחם. יש לטפל במיומה ולא רק בדימום כדי למנוע דימום. 2. אין כל אפשרות להמליץ על טיפול, ניתוחי אן אחר, בלא מידע על גודל השרירנים, מיקומם, וקצב גידולם. 3. יש חלופות טיפול ולא רק ניתוח, אבל הבחירה בין הטיפולים היא פועל יוצא של מידע ברור (כנ״ל) ולא כל כך חסר. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות