שרירנים עליך שמשון

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

19/09/2012 | 23:24 | מאת: גלי

אני נמצאת בשבוע 8 להריוני לאחר טיפולי אי וי אף רבים ההריון אינו תקין ויש להפסיקו. במהלך הבדיקה האחרונה בה לא אותר דופק,התבשרתי לראשונה בחיי על רחם רב שרירני: שרירן קדמי 19*15 אחוריי 15*15 צמד שרירנים סובסרוטים בדופן אחורית 33*16 2 שרירנים קטנים בדופן קדמית קרוב לחלל במימדים של 6 ו5 מ"מ. נשמע פשוט מזעזע. אפשר קצת הסברים על השרירנים וגודלם? הרופא אמר שקטנים ולא בחלל הרחם,אבל לי נראים ענקיים. איך יתכן שבכל הא"ס הרבים בטיפולים שאני עושה לא נמצאו שרירנים מעולם? האם ייתכן שבגלל ההריון הם נוצרו? האם יש בהם כדי להפריע לכניסה או נשיאת ההריון הבא? המון תודה

לא ניצן לאמר ממתי יש לך שרירני רחם וגם אם גדלו מעט עקב השינויים ההורמונליים של תחילתו של הריון בלתי תקין עדיין אין לזה כל חשיבות או משמעות. שרירני רחם היא תופעה שכיחה ויש לאבחן אותה במדויק (כפי שנעשה במקרה שלך לפי תאורך) ויש לעקוב ולטפל בה בהתאם. יש כיום אמתעי אבחון מדוייקים, ומגוון טיפולים מודרניים, ואין סיבה לחשוש ממחלה שכיחה זו כל עוד עושים שימוש באמצעי הרפואה המודרניים העומדים לרשותנו כיום. פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות