שרירן לא קטן ברחם (2הפלות) - באיזה אסטרטגיה לפעול

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

13/04/2017 | 23:42 | מאת: חופית

שלום רב פרופסור. שמי חופית ואני בת 30. לפני שנה וחצי גיליתי על שרירן בגודל 6 על 7 ס"מ (תוך דופני, בולט לחלל הרחם כ-30%). למרות השרירן החלטנו לנסות את מזלנו: לאחר נסיון של חצי שנה נקלטנו טבעי ובשבוע 9 הייתה הפסקת דופק - גרידה. הריון שני (03.17) - ככל הניראה הפלה טבעית שבוע 5 (הריון כימי). מתחזקת בי התחושה שהסיכויים להריון תקין עם השרירן הזה נמוכים מאוד. מה הם הסיכויים לדעתך ? האם שווה להמשיך ולנסות להביא ילד למרות הימצאותו של השרירן? אני נפגשת שבוע הבא עם ד"ר שלומי כהן בעניין הוצאת השרירן בלפרוסקופיה, האם טיפול זה יכול גם להזיק יותר מאשר להועיל? מה הסיכונים שיכולים להיות בעקבות ביצוע תהליך זה ? בין תקווה לייאוש - אודה למענה. מקדימה תודה. חופית

שאלתך הגיעה אלי באחור והתנצלותי על העיכוב במענה. קיימת אפשרות סבירה שאין קשר בין שרירני הרחם לבין בעיות הפוריות כפי שאת מתארת. גודל השרירנים גבולי באשר להחלטה אם לטפל? או כיצד לטפל? וצריך לקבל החלטות כגון אלה על בסיס פרטים נוספים שאינם קיימים בשאלתך. גם ההחלטה אם לבצע כריתה לפרוסקופית במצב כגון זה הינה פועל יוצא של מידע נוסף, כגון הגדרה מדוייקת יותר של מיקומו בדופן הרחם, לאיזה כוון הוא פונה? האם לכוון הדופן הפנימי או החיצוני של הרחם (פרטים אותם ניתן לקבל בבדיקת אולטרהסאונד טובה). פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות