מיפפריסטון (Mifepristone), חוסם רצפטורים כטיפול

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

18/09/2012 | 16:14 | מאת: מיקה

בת 40 , יש לי שרירן בגודל 3*3 ס"מ שדוחק מעט את הרחם קדימה. רוצה להעלים אותו בעזרת מיפפריסטון (Mifepristone), שהינו חוסם רצפטורים לפרוגסטרון. ניסיון רב נצבר בעולם בשימושו, מעוניינת להיכנס להריון. 1.כיצד אוכל להשיג את הנרות הללו להעלמת המיומה? 2.האם התרופה הנ"ל לא תפגע בפוריות? 3.כמה זמן להערכתך עליי יהיה ליטול את התרופה עד להעלמת המיומה לחלוטין?

המידע על מיפפריסטון להקטנת נפח מיומה מוכר לי היטב בהיותי אחד החוקרים שקידמו נושא זה. לצערי כיום לא ניתן להשיג את אותן טבליות ואגינליות מאחר והמחקר הסתיים ובהמתנה לאישורו המוצר לשימוש לא ניתן להשיגו. לפיכך יהיה עליך לבחור באחת משיטות הטיפול האחרות, אם יש צורך בטיפול כלל. ההחלטה אם, או במה לטפל, היא פועל יוצא של מיקום מדוייק של השרירן (לא מצוי בשאלתך), סימפטומים (כגון דימומים, אנמיה?) תכניות ילודה, וכיוב' פרופ' יונה תדיר

18/09/2012 | 17:39 | מאת: מיקה

שרירן אינטראמוראלי בדופן אחורי של הרחם בגודל 3*3נ ס"מ. היסטרוסקופיה אבחנתית תקינה, אף יחד עם זאת מעדיפה להעלים/ להקטין את המיומה כדי לשפר סיכויים להשרשה ומניעת הפלות וכמו"כ להימנע ממיומה גדולה בסוף ההריון שתצריך ניתוח תוך כמה זמן התרופה תאושר לשימוש והאם יש תרופה חלופית שתשיג את אותה מטרה לעת עתה? שנה טובה

19/01/2017 | 17:57 | מאת: שרירן בהריון

לי יש בדיוק את אותו שרירן שהיא תארה רק שהיה קטן יותר 2*1.5 ועכשיו אני בהריון שבוע 7. לפני שבוע בבדיקת דופק לעובר ראו שהשרירן גדל 3*3 ונתנו לי נרות פרוגסטרון בגלל המחשבה שהשרירן לוקח אספקת דם מהעובר ובגלל המטומה שראו ליד שק ההריון. אני שמה את הנרות מזה שבוע. קראתי היום שעל השרירן רצפטורים לפרוגסטרון שגורמים לו לגדול. אז מה לדעתך עדיף במצבי? להמשיך או להפסיק עם הנרות? תודה

19/01/2017 | 18:17 | מאת: פרופ׳ תדיר

אין קשר בין השאלה והתשובה משנת 2012 והטבליות הואגינליות לחסימת הרצפטורים ע״י מיפפריסטון, לבין המצב ההריוני בו את נמצאת (שבוע 7). ואכן, לא ברור לי מדוע ניתנו לך: ״נרות פרוגסטרון בגלל המחשבה שהשרירן לוקח אספקת דם מהעובר״ לשרירן שגדלו 1.5*2 ס״מ. נראה שפרשנויות אינטרנטיות למצבך עלולות רק לבלבל. איני יודע מה היו שיקולי הרופא/ה, ומה מהות הטיפול שקיבלת. פרופ׳ תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות