מיומה, כאבי בטן וממצא לא ברור

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

27/03/2017 | 20:54 | מאת: דנה

שלום, אני בת 41. יש לי מיומה סאב סרוזית קדמית כבר כמה שנים.היום היא בקוטר 6 ס"מ. בשנה אחרונה סובלת מכאבי בטן. ב חודש 5/2015 כשנבדקתי על ידי רופא נשים אמר שבנוסף למיומה קיימת זו הוא ראה שיש עוד שרירן קיר אחורי 2*3. בחודש- חודשיים אחרונים כאבים התחזקו ויש כאב על בסיס יום יומי ולפעמים כאבים ממש חזקים. נבדקתי לפני כמה ימים אצל רופאת נשים אחרת והיא חושבת שמה שרשם רופא ראשון שנבדקתי אצלו לגבי שרירן 2*3 שזה לא בטוח שזה שרירן והפנתה אותי למחלקת נשים בבית חולים להתיעצות עם גניקולוג.בהפניה רשמה שזה ממצא לא ברור וגם לאור הכאבים מפנה אותי לבית חולים.בעיה שתור לשם זה עוד הרבה זמן. אני ממש סובלת מכאבים ומפחדת גם בגלל שהיא רשמה ממצא לא ברור. מה אתה מציע לעשות? האם במקרים האלה כדאי לעשות mri בטן ואגן ?

סביר להניח שברור לך מדוע לא ניתן לתת מענה רציני בפורום אינטרנט על סיבת כאב, או על מידת הדחיפות של המצב. לכך נדרשות בדיקות, בין אם בדיקת דימות (הדמיה) ובין אם בדיקה גופנית, ואולי גם בדיקות נוספות (דם, שתן). לפיכך אוכל להתייחס לשאלותיך במונחים כלליים ולא באופן פרטני. בנוסף ייאמר שברפואה המודרנית מקובל להתייחס לתוצאות בדיקות על בסיס מסמכים ולא על בסיס ״מה הרופא אמר״, או ״מה נדמה לו״. מסיבה זו חשוב במקרים כגון אלה לבקש מהרופא/ה לעבור בדיקת דימות במכון מסודר של הקופה. במקרה זה ״דימות״, הכוונה לאולטרהסאונד רחם ושחלות (אגן). בדיקה זו, הנעשית באיכות טובה במכונים של הקופות, נותנת מענה על גודל השרירן (2*3 זה ס״מ במקרה שלך? - שכחת לציין זאת בשאלתך), ועל מיקומו בדופן הרחם, והאם הוא נוטה לכוון חלל הרחם (סובמוקוזי = תת רירי) או לכוון חלל הבטן (סוב-סרוזי - כמו השרירן השני). הכאב יכול להיות קשור לשרירן, אך לא בהכרח. בדיקה זו במכון דימות מסוכמת בכתב (ולא בתמונות שהן חסרות משמעות במקרה זה). על פי התאור שלך אין הצדקה לבצע בדיקת MRI , בוודאי לא כבדיקה ראשונה , לפני שיש תשובות ברורות לשאלות הנ״ל. בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות