לחוצה מאוד ומפחדת מאוד מאוד

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

10/03/2017 | 07:01 | מאת: אני

אני לחוצה מאוד מאוד ואין לי עם מי לדבר. אני רווקה בת 41 וחצי.. עשיתי בידקת אולטרסאונד כדי לבדוק אפשרות להקפאת ביציות, למרות שאני יודעת שהגיל בחוק עד 41, אך בודקת אולי שייך לבקש אישור. אבל באולטרסאונד הרופא אמר שיש לי שרירן בגודל 6 ס"מ ואמר שאלך לרופאה בהקדם . אמר שאולי צריך ניתוח. ואני מפחדת נורא שאולי יכרתו לי את הרחם. עד שיצא לי לבגי אליה אני לחוצה כ"כ. מפחדת מאוד מניתוח . אני מפחדת שלא אוכל ללדת. האם אפשר לחיות עם שרירנים ברחם? ניסיתי לקרוא על זה וזה עשה לי רע יותר.

צר לי לאכזב אותך, אבל ספק אם את מתמקדת בבעיה האמיתית. שרירן בגודל 6 ס״מ הוא גבולי מבחינת הצורך לנתח, והדילמה אם כן? או לא לנתח? ואם כן? אז כיצד? ומה לנתח? החלטות בכוון זה הן פועל יוצא של מיקום השרירן בדופן הרחם. לדוגמא: האם פונה לכוון חלל הרחם ומעוות את צורתו, או שהו פונה לכוון הדופן החיצוני, ואז מידת הפגיעה ברחם קטנה יותר? ואפשרות הוצאתו קלה יותר, והאם הוא גורם לדימומי ווסת חזקים? אלה השאלות בהן עליך להתמקד בדיון עם הרופא/ה. מאידך, שאלת הקפאת ביציות לאשה בגיל 41.5 היא השאלה המרכזית והיותר בעייתית. אין זה מקרה שהחוק מגביל הקפאת ביציות לגיל צעיר יותר, וגם זה מאד ״נדיב״ מצד החוק. לעניות דעתי אין עדיין אף הריון בישראל שהושג לאחר הקפאת ביציות בגיל זה. ואם יש, זה נדיר, ועל כך לא בונים תכנון הריון עתידי. לפיכך, עצתי לך: א. להתמקד בבעיה האמיתית. ב. לא לדחות עוד את ההחלטות בנושא מימוש פוריות. ג. לברר במדוייק יותר את שאלת השרירן, כנ״ל. בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות