שרירן סובסרוזי בדופן הקדמי בנוסף רחם שרירני

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

13/09/2012 | 18:54 | מאת: רוני

יש לי התקן מירנה שהותקן לפני כ- 8 חודשים ולצערי יש לי דימומים רבים בתקופה האחרונה הרופאה נתנה לי כדורי פיברוגנה כדי לעצור את הדימום, הדימום נחלש אבל לא פסק. בשבועות האחרונים הדימום ממש חזקים ונשלחתי לבצע סונר אגן גניקולוגי. ושם נצפה שרירן סובסרוזי מה זה? ידוע לי מה זה שרירן.. מה הטיפול ואיך אפשר לעזור לי לפתור את הבעיה אני אישה בת 47 שהתופעות האלה מפריעות לי למהלך התקין של היום.

אורך חייו של התקן תוך רחמי מסוג מירנה הוא ל 5 שנים כך שבכל מקרה זה שלך כבר אינו פעיל בכך שאינו משחרר יותר הורמונים. ניתן אמנם להחליש עוצמת דימום ע"י הורמונים כמו אלה שניתנו לך, או ע"י תכשירים אחרים, אבל אלה אינם טיפולים ארוכי טווח. עליך לבצע את בדיקת הסונר (אולטרהסאונד) ועל פי ממצאי הבדיקה יחד עם ריכוז נתונים אחרים של הסימפטומים והגיל יש לקבל החלטות על בחירת טיפול. פרופ' יונה תדיר

18/09/2012 | 09:55 | מאת: רוני

ביצעתי סונר אגן שם ניצפה שרירן סובסרוזי בגודל 28*32 מ"מ, שאלתי מה זה השרירן הזה? ומה הטיפול בו?

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות