שרירן שהצטמק (?)

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

13/09/2012 | 18:21 | מאת: שירלי

פרופ' תדיר שלום רב! אני כבת 38.5. לפני כשנה וחצי (במסגרת טיפולי פריון), אותר אצלי שרירן במימדים של 79X69X80מ"מ (בהחלט לא קטן) ללא תסמינים כלל. והשרירן עם הזמן הלך וגדל... לפתע,בביה"ח "בלינסון" במסגרת מעקב שרירנים אתמול, בבדיקת US וגינאלי נמדדו המימדים הבאים 43X45X51מ"מ. ללא שום התערבות חיצונית וכיוצ"ב... הייתכן ששרירן שגדל בהתמדה, לפתע מצטמק למימדים שמעולם לא היו ? מהי הסיבה לכך? הרופא בבלינסון לא הצליח להסביר את התופעה... האם אפשרי שטעו באולטראסאונד? (נמצאת שם אותה הטכנאית כל הזמן). איך ניתן להסביר את התופעה? שאלה נוספת- האם בעת הריון, שרירן בגודל זה מכאיב בהכרח? תודה מראש ושנה טובה!

אכן, יש פער בלתי סביר בין הבדיקות ונראה כי אחת מהן שגויה. מומלץ לחזור על הבדיקה ולבקש תיעוד מדוייק של מיקום שרירני הרחם בשכבות הרחם. יש בכך כדי להנחות את המבצע/ת לבדיקה מדוייקת ויש בכך גם כדי לסייע בהחלטות על טיפול. אשר לשאלתך על הריון: שרירני רחם גדלים בד"כ מהר יותר במהלך הריון ושכיח שהם גורמים גם לכאבים. ההחלטות אם לטפל בשרירן לפני הריון מורכבות ועליך לדון בכך עם הרופא/ה המטפל/ת. פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות