מיומות בזמן הריון פרוגנוזה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

10/09/2012 | 13:39 | מאת: ממי

לאחרונה זיהו אצלי שרירן סוב מוקוזי אחורי של חצי סנטימטר, ושרירנים גדולים יותר שלא הודגמה דחיקה שלהם בהסטרוסקופיה. כעקרון נאמר לי שאין הפרעה לחלל הרחם ושלא אמורה להיות מניעה לקלוט הריון. אלא שאני קצת מודאגת מתרחיש שבו בזמן ההריון המיומות גדלות (הבנתי שזה לא תרחיש לא שכיח) . עד כמה הדבר שכיח ? האם זה יכול להפריע - לגרום להפלה או לדרוש התערבות כירורגית? מה הסיכויים לתרחישי אימה מסוג זה?

הגדרת הממצא שלך אינה ברורה. משום מה את מפרטת את גודלו של השרירן הקטן (חצי ס"מ) ומתעלמת מגדלם של השרירנים אשר ניתן להבין כאילו הם גדולים יותר. ובנוסף, אין תאור מיקומם של השרירנים. בדיקת אולטרה סאונד טובה אמורה לתת מידע על גודל ומיקום מדויק ככל שניתן בדופן הרחם. בתאור שלך אין הגדרת מיקום בכלל. ו... בת כמה את? גם זה חשוב? והאם הרית בעבר? כל אלה חשובים לצורך התייחסות עניינית לשאלותיך. פרופ' יונה תדיר

10/09/2012 | 14:46 | מאת: ממי

שרירן אחורי 59X47X52 ממ שרירן פונדלי 45X40X48 ממ בת 45 /ללא הריונות קודמים /תרומת ביצית תודה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות