היסטרוקופיה ניתוחית

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

05/09/2012 | 14:08 | מאת: אורלי

בת 51 יש לי בחלל הרחם בחלק הפונדלי שרירן בממדים 21*21*24ושרירן אחורי SS בממדים 20*23*24 בהיסטרוסקופיה בחלל הרחם נצפה שרירן 2-3 סמ הבולט מהקיר הקדמי.נצפתה רק פיה שמאלית. השרירן תואר וסקולרי מאוד. כעת לא אנמית אין דימומים חריגים השרירנים לא גדלו בשנתיים האחרונות.בשל ממצא שרירן וסקולרי הומלץ היסטרוסקופיה ניתוחית מה זה שרירן וסקולרי והאם יש צורך בהסטרוסקופיה

שרירן וסקולרי משמעותו שבבדיקת אולטרהסאונד ניתן לראות אספקת דם עשירה לשריין. אם ניתן להגיע אליו, על פי מיקומו , בהיסטרוסקופיה, יש בהחלט הצדקה לבצע פעולה זו. מדובר בפעולה פשוטה יחסית ויש בה גם כדי לשפר תופעות לוואי (כגון דימומים) וגם לאשר סופית את האבחנה. בהצלחה, פרופ. יונה תדיר.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות