פתיחת בטן להוצאת שרירן והמחזור שאחרי

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

27/08/2012 | 10:55 | מאת: מורן

שלום אני בת 31 לפני לידות עוברת ביום שני ניתוח פתיחת בטן להוצאת שרירן בגודל של 11/12סמ. רציתי לדעת מה קורה עם המחזור לאחר הניתוח... 1. האם מקבלים מיד מחזור כמו לאחר לידה? 2. האם הופעת המחזור משתבשת בעקבות הניתוח? אשמח לתשובה שאוכל להתארגן בהתאם

להשכלה הכללית יובהר כי נשים קוראות בטעות לווסת מחזור . דמות הווסת הוא רק שלב אחד במחזור הווסת של האישה. קשה לחזות מה יהיה מועד ואופי הדימום לאחר הניתוח. הדבר תלוי , בין היתר, בעומק החדירה של השרירן לדופן הרחם וכתוצאה מכך כך עומק החדירה של מכשירי הניתוח להוצאת השרירן. לאחר הניתוח יש במקרים רבים דימום אשר קשה להפריד בינו לבין דמום הווסת. הדבר תלוי גם בשלב בו בוצע הניתוח בין ווסת אחת לשניה. אופיו של המחזור, מווסת לווסת, יכול להשתנות בחדשים הראשונים לאחר ניתוח. פרופ. תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות