הרמוניק סקלפל/ליגשור ו - דבק / ג'יל למניעת הידבקוי

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

22/08/2012 | 12:44 | מאת: מורן

שלום אני עוברת בעוד שבוע וחצי ניתוח להסרת שרירן בגודל 12סמ. הניתוח יהיה פתיחת בטן ולא לפרוסקופי!!! בטופס ההתחייבות של קופת החולים כתוב שהם לא מששתפים במכשירים ובחומרים הנ"ל: - הרמוניק סקלפל/ליגשור - דבק/ג'יל למניעת הדבקויות עלות המוצרים מאוד יקרה ורציתי לדעת אם הם רלוונטיים לניתוח פתיחת הבטן שלי או רק לניתוחים בשיטת הלפרוסקופיה תודה, מורן

שאלתך מצויינת, אף כי קשה להשיב עליה בהעדר מידע חשוב. ההחלטה במה לעשות שימוש במהלך ניתוח היא פועל יוצא של הממצאים המתגלים עם התפתחות הניתוח, כגון דמם חריג, או הדבקויות חריגות. יתרה מזאת, לחלק מהתוספים למיניהם יש חשיבות לגבי גילך ומצב פוריותך. כלומר האם הרית בעבר וו/או אם יש לך תכניות להרות בעתיד, ובשולי הדברים ייאמר שחלק מהתוספים והמכשירים הן עניין של "מודה" ולא בהכרח משנים את מצב הדברים. זו אחת הסיבות מדוע ביטוחי הבריאות למיניהם מסרבים (לעיתים בצדק ולעיתים שלא בצדק) מליטול עליהם את אותן עלויות שלעיתים הן מיותרות. במילים אחרות, לשיקולי המנתח/ת. פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות