בעיה שרירן גדול

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

29/05/2012 | 22:22 | מאת: vana

אני בת 27 יש לי שרירו שקוטרו 11וחצי ס"מ ונמצא ליד הרחם וקרוב לכיבה הדוקתור שלי אמר בהתחלה אמר שזה לא מזיק אבל אחרי בדיקה בצילום בבית חולים הוא אמר שאין ביזור והרחם לאבמקומו וזה מזיק להרות אני סובלת ממנו כי אני רוצה להרות ולא מצליחה עכשאב אני רוצה לעשות ניתוח אני רוצה לשאול האם הניתוח פותר הבעיה ומה הוא הניתוח המומלץ

אין מענה ברור לשאלתך. הדבר תלוי במידה רבה במיקומו של השרירן, ועד כמה הוא חודר לעומק שכבות הרחם. ניתן לאמר בכל מקרה ששרירן בגודל 11.5 ס"מ לבחורה בגיל 27 שרוצה להרות זה לעבור נתוח להצלת הרחם ומניעת החמרת הנזק. איזה ניתוח? זה שאלה שאין עליה מענה בהעדר פרטים נוספים. פרופ' יונה תדיר

06/06/2012 | 18:22 | מאת: ואנא

מקום השירן הוא ליד הרחם ומעלו והוא ליד הכיבה .קוטרו בתוך הרחם הוא 11ס"ם

זו אינה הגדרה ראויה למיקום של שרירן וכפי שצויין, שרירן כה גדול בגיל כה צעיר מחייב התייחסות זהירה לשימור כושר הפוריות. פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות