תזונה בעת דיברטיקולוזיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

18/11/2016 | 08:41 | מאת: אודליה

שלום רב. אמי בת 83 אובחנה לפני כמה שנים עם דיברטיקולויטיס. אתמול עברה שוב קולונוסקופיה בשל כאבי בטן והתשובה היתה שכרגע מדובר בדיברטיקולוזיס: "סעיפים מרובים בסיגמה, מספר איזורי דלקת מסביבם, סעיפים מועטים במעי העולה. טחורים פנימיים.מסקנה: מחלת סעיפים" שאלתי היא: מה ההחיות התזונתיות מיד לאחר הבדיקה ובטווח הארוך יותר. לא קיבלנו הנחיות מסודרות והיא רוצה לדעת מה לאכול/ממה להימנע. ברשת אני קוראת שבשיגרה מומלץ על תזונה עתירה בסיבים וההחיות שקיבנו בעבר היו להימנע מסיבים (לא רק באת ההתפרצות אלא כשיגרה) תודה מראש!

ניתן להיעזר בקישור הבא https://www.rambam.org.il/DepartmentsandClinics/Paramedical/ClinicalNutrition/Tutorials/Internals/Gastroenterology/Pages/DiverticulosisAndDiverticulitis.aspx

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה