בירור סיטי לאחר כאבי בטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

18/10/2016 | 09:07 | מאת: לאה

עשתי סיטי ונרשם . . - השינויים בשומן המזנטריאלי יכולים להתאים ל-.Mesenteric Panniculitis מה זה אומר ואם יש טיפול?

19/10/2016 | 07:45 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, מדובר על תהליך דלקתי ברקמת השומן שצמודה למעי. יכול להתבטא ככאבי בטן אך ב50 אחוז מהמקרים אסימפטומטי ומזוהה כממצא לוואי בהדמיות בטן כגון CT. צריך להבין באיזה הקשר ממצא זה מופיע במקרה שלך ספציפית. בדר"כ לממצא אין משמעות קלינית והדלקת חולפת ספונטנית. ממליץ לדון על הממצא ושאר תוצאות הCT עם הרופא המטפל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה