סובלת מעצירות כרונית -האם הטיפול הזה מקובל ?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/10/2016 | 15:48 | מאת: אביגיל

אני סובלת מעצירות כרונית והפסקתי עם כל המשלשלים שמכווצים את המעי , בשנה האחרונה אני לוקחת רזולר 2 מג , בזמן האחרון יש קושי ביציאות אז הוספתי כדור אמיטיזיה 24 מכג , ולוקחת כדור רזולור לפני השינה וכדור אמיטיזיה בצהריים למרות שהמינון המקובל הוא פעמיים ביום , והיציאות הסתדרו אבל אחרי יומיים עם התרופה היציאות הן נורא מימיות ולעיתים תכופות , מה שקשה לשלוט על הסוגרים , האם שילוב של רזולור ואמיטיזיה הוא בעייתי ? האם צריך להוריד מינון מהרזולור כי מהאמיטיזיה לא ניתן לחצות כדור ? או שניתן לקחת את האמיטיזיה כתוספת במידת הצורך כשהרזולור לא עובד ולהפסיק אחרי יומיים כל פעם שיש החמרה , או שהאמיטיזיה מיועדת כשימוש לטווח ארוך ?

14/10/2016 | 05:10 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, ראשיות לצייו כי חסרים פרטים בשאלה שהצגת כגון, גיל,,תרופות קבועות, האם עברת קולונוסקופיה. לגבי השלשול האם את שומרת באמת על דיאטה עשירה בסיבים. לגבי הטיפול התרופתי, ישנה בעיה עקרונית בפורום זה לתת הנחיות למינוני תרופות שכן זהו נושא מורכב שקשור לאינטראקציה עם תרופות אחרות שהמטופל נוטל. בכל אופן, לגבי שאלתך הספציפית, ניתן להפחית ממינון הרזולר כמובן לחצי מינון וגם את האמיטיזה ניתן לקבל במינון נמוך יותר. מציע להמשיך מעקב במסגרת מרפאת גסטרו

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה