ממה רפלוקס נובע?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

09/10/2016 | 16:23 | מאת: שובל

שלום. ייתכן שרפלוקס הכולל בתוכו בעיקר גיהוקים/ גרפסים ואף עלייה של מיצי חומצה אל הוושט נובע מהליקובקטור פילורי? כי הלכתי לרופא והוא נתן לי הפניה לבדיקת נשיפה (נוסף להפניה לגסטרו מומחה). תודה מראש.

09/10/2016 | 18:57 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, לרפלוקס סיבות רבות, בחלקן מבניות כגון בקע סרעפתי, בחלקן פונקציונליות, לעיתים קיים קשר לתזונה או לתרופות שונות. לחיידק הליקובקטר יכול להיות קשר גם לרפלוקס. מציע להשלים בדיקה כפי שתוכננה ולהמשיך מעקב מסודר במסגרת מרפאת גסטרו. בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה