מה לעשות?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

08/10/2016 | 18:15 | מאת: דפנה

סובלת כבר חודשיים מכאבי בטן מפושטים שהורסים לי את כל איכות החיים. כ-5 יציאות ביום, גזים ונפיחות בבטן. יש לציין כי הכאבים מחמירים במנוחה, ביציאה והכי חזקים כאשר מתעוררת משינה. הייתי אצל גסטרולוג ששלח אותי לגסטרוסקופיה. יש בדיקה נוספת שכדאי לבקש? האם התסמינים מכוונים למשהו מסויים?

09/10/2016 | 19:14 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, התסמינים שאת מציגה כלליים מדי למענה מפורט. כמובן שישנם כיוונים רבים שיכולים להוות מקור לתסמינים שאת מציגה. ייתכן ומדובר באי סבילות למזון מסויים כגון לקטוז או פרוקטוז. ייתכן קשר לצליאק. ייתכן מעי רגיז ועוד.. מציע לפנות לדיאטנית ולבדוק קודם כל קשר למזון. לפנות לייעוץ מסודר של גסטרואנטורולוג ולהמשיך בירור כגון סרולוגיה לצליאק, תבחין ללקטוז וכדומה במקביל לבירור אנדוסקופי. כמו כן ניתן לנסות תכשיר כגון קולפראמין.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה