אבקה משלשלת לקולנוסוקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

04/10/2016 | 13:24 | מאת: תמיר

שלום, אני צריך לעבור קולונוסקופיה. בין השאר הדברים עליי לקחת את המשלשל- פיקו סלקס. הרופא שיבצע את הבדיקה הנחה אותי לקחת את הפיקו סלקס ביום הבדיקה מוקדם בבוקר את שתי המנות בהפרש של 4 שעות בין מנה למנה. לא אספיק לדבר עם הרופא עד יום הבדיקה, והאם נכון לקחת את הפיקו סלקס ביום הבדיקה עצמה, ובהפרשים של 4 שעות בין מנה למנה? כי בעלון כתוב שצריך לקחת את הפיקו סלקס בהפרשים של 6-8 שעות בין מנה למנה. תודה.

07/10/2016 | 06:33 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, הוראות ההכנה לקולונוסקופיה עם פיקולקס משתנות בהתאם לזמן הבדיקה- כלומר בדיקת בו'ק או בדיקת ערב. העיקרון הוא הכנה תזונתית מתאימה שמתחילים איתה לפחות 3 ימים לפני, שימוש בכדורי לקסדין שלושה ימים ויומיים לפני הפעולה, ולגבי השימוש באבקה- אם הבדיקה היא בבוקר- אז נוטלים שקית אחת בשעה 13:00 בצהרי יום לפני וב20:00 בערב יום לפני. אם הבדיקה היא בערב, המנה הראשונה של האבקה היא ב20:00 בערב יום לפני והשנייה ביום הבדיקה כ6 שעות לפני הבדיקה. אני מציע לנסות ליצור קשר בכל זאת עם הרופא המטפל על מנת להבין למה התכוון. ניתן גם להיכנס לאתר האינטרנט של המכון לגסטראנטרולוגיה בהלל יפה ולמצוא שם הוראות מסודרות ונוחות לקריאה להכנה לקולונוסקופיה. בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה