קולונוסקופיה וירטואלית מה דעתכם?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

29/09/2016 | 00:08 | מאת: דנה

האם מישהו מהחברים בפורום עבר קולונוסקופיה וירטואלית ויכול לספר לי איך זה היה האם זה כואב ?הבנתי שמנפחים את הבטן ורציתי לדעת האם זה כואב? תודה

29/09/2016 | 17:17 | מאת: פדרו

אם מוצאים פוליפ ברגילה כורתים בדכ מיד. בוירטואלי תאלצי לעשות אתת ההכנה הקשה שוב. הבדיקה הרגילה לא כואבת אלא אם יש מעי מפותל. שמכתי מקופא משפחה שיש גן סיבוכים מניפוח הבטן בוירטואלי. ההסבר החשוב זה הראשון שציינתי. וירטואלי רק אם יש סיבה מיוחדת מאוד ולא נראה שיש לך. בהצלחה. אני בצעתי את הבדיקה בלי הרדמה זה שטויות. מאוד תלוי מי מבצע. אם רופא מיומן בכלל לא כואב. עשיתי פעמיים בחיים. דווקא פרופסור עשה ידיים שמאליות וכאב. בלי הרדמה מרגישים ואם הוא לוחץ אז צ6עקים וזה מונע ניקוב המעי. שזו סכנה די נדירה בהרדמה לא מרגישים ומסוכן נדיר.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה