כאבי בטן ומועקה בחזה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

19/09/2016 | 12:27 | מאת: ג נ

שלום רב, אני בת 27. לפני כשלושה שבועות החלו כאבי בטן כאשר הכאבים באים בגלים ומופיעים בכל כמה דק' במקום אחר בבטן.הבטן הרגישה לי נפוחה. הכאבים התבטאו גם במועקה בחזה. נבדקתי פעמיים אצל רופאת משפחה ואף אצל רופא במיון. אצל שניהם נאמר לי כי הבטן אינה קשה ולכן המצב לא מצריך ניתוח. ניתנה לי תרופת "נקסיום" נגד חומציות. לקחתי את התרופה במשך 10 ימים ונראה כי עזרה והכאבים חלפו. כדור הנקסיום האחרון שלקחתי היה ביום חמישי שעבר. ביום ראשון חזרו לי הכאבים, הפעם מתרכזים בבטן העליונה, באים עדיין בגלים (כאשר יש מדי כמה שעות "גל" כאב חריף במיוחד) ועדיין עם לחצים בחזה. דיברתי עם רופאת המשפחה טלפונית והיא נתנה לי נקסיום לעוד חודש. קיים לי תור לבדיקת נשיפה (לבדוק האם קיים חיידק) האם יש דבר נוסף שעליי לעשות? נראה כי הרופאים לא יודעים מהי הבעיה. אני משתדלת להקפיד על תזונה המותאמת לסובלים מריפלוקס, אך לא ברור לי אם זאת הבעיה שלי גם. תודה רבה מראש.

21/09/2016 | 09:55 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, תוכלי לקחת נקסיום לתקופה של 4-6 שבועות. תפסיקי נקסיום שבועיים לפני תבחין הנשיפה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה