חשש כבד בגלל צרבות קשות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

16/09/2016 | 01:26 | מאת: פאני

שלום, אני בת 18 וכרגע בשירות צבאי. לפני כמה זמן בעקבות מסיבת סיום של חברה (מן המאכלים שם) התחלתי לסבול מצרבות קשות הכוללות בתוכן תחושת שריפה בגרון וגזים מרוביפ. ניסיתי לטפל בעניין ע''י לקיחת טיפול נגד חיידק הליקובקטור פילורי (נמצאה אצלי רמה גבוהה שלו), אולם הטיפול לא עזר (גם לא ממש לקחתי את הכדורים באופן סדיר בגלל שרק התחלתי בשירות הצבאי שלי אז) והצרבות ותחושות הגזים נמשכו. נכון לעכשיו אני לוקחת אומפרדקס על בסיס יומיומי להקלה בצרבות, אבל אני ממש חוששת שאהרוס לעצמי את הכבד (לעתים יש לי כאבים בבטן הימנית העליונה ואני ממש מפחדת שיש לי הרעלת כבד או משהו) ושהצרבות לא יעברו. נכון לעכשיו אני לא ממש יודעת מה לעשות עד שאקבע תור לרופא (גם זה לוקח זמן) ואשמח אם תוכלו להפיג את חששותיי. בתודה מראש.

17/09/2016 | 18:48 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, ניתן לקחת פעם או פעמיים אומפרדקס ללא חשש. אני בספק שתלונותיך קשורות לחיידק הלקובקטר. ממליץ בדיקה במרפאת גסטרו.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה