שלשול ונפיחות מ99% מהמזונות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

15/09/2016 | 01:11 | מאת: בן 29

שלום רב מזה 5 שנים אני סובל מנפיחות בבטן, גזים מרובים ויציאות לא סדירות של שלשול פעם-פעמיים ביום (לעיתים יותר), אשר מלווים בחולשה, עייפות, חוסר מרץ, חיוורון וכאבי גב תחתון. אני בן 29, רזה, לא מעשן, מתרחק מתרופות, עושה ספורט, אוכל אך ורק מה שאני מבשל, בריא בדרך כלל. אני מצליח למנוע את הסימפטומים הנ"ל ע"י דיאטה אגרסיבית, כדלהלן: -------------------- קינואה, כוסמת, לחם 100% שיפון ללא שמרים וחומרים מלאכותיים. גזר, קישוא, דלעת - מבושלים בלבד. צמחי תבלין. בננה, אננס. בשר בקר רזה חמאה, שמן זית, שמן קוקוס, קרם קוקוס יין יבש איכותי סירופ מייפל -------------------- לא עוף, דגים, ביצים, קקאו, חסה, עגבניה, שום, תפוח אדמה, קפה, עוגת יום הולדת, עוגיה לצד הקפה, טחינה, שוקולד . כלום. זה שובר אותי מנטלית, זה פשוט בלתי אפשרי לחיות ככה. לכל מקום שאני נוסע אני חייב לקחת איתי אוכל. לא יתכן שיש לי רגישות או אי סבילות לכל כך הרבה מאכלים. אני מנסה כל הזמן מאכלים חדשים ואז הסימפטומים חוזרים ואני מת מבפנים. עבר רפואי: 2005 - חסימת מעיים על רקע הידבקויות. כרתו חלק מהמעי הדק. 2004 - ניתוח להוצאת כיס מרה בגלל אבנים. 2003 - ניתוח להוצאת תוספתן רגישויות: G6PD בדיקות שביצעתי, וכולן יצאו שליליות: - רגישות ללקטוז/פרוקטוז בנשיפה - בדיקת צואה 3 ימים רצוף - צליאק (דרך בדיקת דם) - בדיקת דם שביצעתי לפני חודשיים הראתה מחסור ב B12, WBC-Leucocytes, Red Blood Cells, Hemoglobin, Red Cell Distri.Width רופא המליץ לי לקחת דפרקסן, אבל התסמינים קשים וקראתי על אנשים רבים שנפגעו מהתרופה. אני מפחד לקחת אותה. זה לא חיים. משהו לא בסדר בגוף שלי ואף אחד לא מצליח לגלות מה. אשמח לכל עזרה.

15/09/2016 | 09:56 | מאת: בן 29

פרטים נוספים שחשבתי שכדאי לציין. לפעמים הנפיחות מגיעה ממרכז הבטן ולפעמים מהבטן התחתונה. לאחר יציאה יש תחושת הקלה. הסימפטומים גוררים ירידה במשקל. ע"י הדיאטה אני מצליח לעלות מעט במשקל. אני בן אדם שמח, אופטימי מאוד, רגוע מאוד, חרוץ ובעל מודעות עצמית גבוהה. אני נשוי באושר ומתפרנס טוב מאוד. שומר על אורח חיים בריא, וחותר להגשים חלומות.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה