בדיקת דם לציליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

16/08/2016 | 20:08 | מאת: אסנת רבי

שלום, ביתי קיבלה מהרופא בדיקות דם שונות בעקבות כאבי בטן חוזרים, שבוע לפני הבדיקה היא החלה בדיאטה נטולת קמח (לא בגלל הכאבים אלא מטעמי בריאות כללית וגם כי לא ידענו שחלק מהבדיקות הן לציליאק) האם ההימנעות מקמח שבוע לפני הבדיקה משפיעה משמעותית על הבדיקה? יש לציין שהתוצאה הייתה 1 u/ml תודה מראש אסנת

שלום לך, סביר להניח (אם לא עברה הדרכה מפורטת) שהבת שלך עדיין אוכלת שמכילים גלוטן. בהחלט בדיקת סרולוגיות לצליאק צריכה להיות תחת דיאטה מכילה גלוטן- אם החשד הקליני לצליאק גבוה- ניתן לחזור על הבדיקות

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה