בקע סרעפתי - סיבוכים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

12/08/2016 | 12:55 | מאת: ירון

שלום, אני בן 42, לא שותה ולא מעשן (עם עודף משקל של 15 ק"ג בערך) לפני כשנתיים וחצי אובחנתי עם בקע בסרעפת 3ס"מ המלווה בצרבות ושיעול ונטלתי במשך כמה חודשים נקסיום והפסקתי. לפני כחודש בערך התחילו לי כאבים בחזה (לא ממקור לבבי. נבדקתי) וקשיי בליעה, תחושה שהאוכל נתקע בגרון. הזמנתי תור לגסטרולוג אבל מאז אני בקושי ישן ובחרדות לגבי התסמינים שמא אולי מדובר בסרטן הוושט... מה עוד זה יכול להיות, ואילו בדיקות עליי לבקש? תודה מראש, ירון

שלום רב, השלב הבא בבירור הינו גסטרוסקופיה כפי שמתוכנן, עם לקיחת דגימות בהתאם לממצא האנדוסקופי. התלונות הנ"ל יכולות בהחלט להיות משנית לרפלוקס של חומצה ודלקת בוושט.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה